30 March 2016

You Are My Life

Assalamuaikum



Pernah tak rasa macam nak lari dari semua orang. nak tinggalkan masalah yang tak pernah ada kesudahan. Stress. Nak pergi jauh cari ketenangan yang telah lama didambakan. Tapi gaiss masalah tak akan settle kalau kita tak hadapi dan cari jalan untuk selesaikan.
Orang berani akan face the problem bukan lari dari masalah. But as normal human being, mestilah sometime kita akan rasa down but dont let the problem bring you down.

Kalau korang rasa mental down, rasa stress, cuba lah dengar lagu Harris J nie - You Are My Life. 
Tak kira apa pun kita buat, semuanya perlu berbalik pada Allah. Bila kita rasa sedih, rasa perlukan seseorang untuk mendengar masalah mengadulah pada Dia. Tapi bila dah happy jangan pula lupa pada Tuhan. 

Kadang kadang Allah datangkan masalah, datangkan kesedihan sebab dia rindu nak dengar kita mengadu pada dia di setiap doa kita. Tapi tulah manusia, mudah lupa, alpa. Jadi beringatlah yang Allah sentiasa ada untuk hamba hamba nya. :)

Bye.



9 comments:

syasandeul said...

lagu youre my lifeeee tu sgt cool!!!! =)

Nazihah@Jiha said...

suka sgt dgr lagu tu :)

M I A said...

Betol tu.. Allah is the One <3

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

best lagu tuu. true.., bila sedih mengadulah.. Bila happy jgn sampai lupa. Semua ni ujian dari DIA. =)

• Ain Cho'in • said...

Totally agreed ! ☺ If rasa stress mengadu dekat Allah, hanya Allah tempat kita meminta pertolongan. Allah datangkan ujian sebab kita kuat hadapi. Be strong and let go benda-benda yang tak penting okay. ☺ Salam ukhwah.

Cik Yaya said...

salam..

yupp
sangt agree

Umie Yana said...

Assalamualaikum.. setiap yang berlaku ada hikmahnya.. jangan mudah putus asa.. Kita semua masih dan akan sentiasa ada ALLAH.. jangan pernah lupa DIA dalam susah dan senang yee..

zaitie hasnan said...

lirik yg sangat mendalam & bleh wat kita lebih semangat & tak putus asa dgn semua life probs =)

FarhanahAdzlan said...

yes setuju. dugaan tu lahh yang menjadikan kita lebih kuat dan matang :)