29 March 2016

Haters Neraka / Stalker Bebal

Assalamualaikum.

Ehemmm ehemmm tajuk macam fans Azwan Ali gituuuu. Haaaa Haters? Stalker?

Dalam dunia nie kita kena tahu yang tak semua orang suka kan kita. Dan tak semua orang kita suka. Lumrah. Lagi adat lah kalau hidup tu tak ada sifat iri hati, dengki mendengki, busuk hati dekat orang lain.

Hidup aku ada prinsip. Kalau aku tak kacau hidup kau, kau jangan kacau hidup aku. Tapi ada juga certain makhluk entah datang dari alam mana yang sikap tu nak aje cari pasal dengan orang. Dah la mengata orang sana sini, memburukkan nama orang pastu nak berlakon macam dia pulak mangsa. Padahal dia tu lah musibat lahanat paling celaka. Pernah jumpa pesen gini?? hahaha pesen makhluk gini dah menghantui hidup aku nak dekat 3 tahun beb!

dan lagi satu, kalau korang nak tahu sebenarnya dalam diam ada je pesen manusia yang tengah stalk korang. Apa korang buat semua dia nak ambik tahu. Apa korang buat dia nak buat. Apa korang ada pun dia nak ada. Sampai pakwe korang pun kalau boleh dia nak jugak. Gila kan? hahaha.
Kalau korang pun kena macam aku, korang sepatutnya berbangga sebab mempunyai stalker se setia nie. Bukan senang nak ada orang yang sangat sangat ambik berat dan prihatin pasal life korang.

Apa eh nak label manusia pesen gini? Sakit jiwa? Sakit otak? atau kurang kasih sayang? Atau mungkin life kita lebih interesting dari dia sebab tu sibuk sangat nak ambik tahu hal hidup orang. Lifelesssssss gituuuuuuu!

Apa apa pun sentiasa lah berjaga jaga kerana hidup anda sentiasa di perhatikan. jengg jenggg jenggg

bye.


*gambar nie nak bagitahu walaupun ada orang sedang membenci dalam diam, ada yang sedang menyayangi secara terang :) kihkih

5 comments:

Nabila Syifa said...

hello cik misi :P)

Shaidatul Aireen said...

sabar sis. mulut orang mustahil kita boleh tutup kan. lama lama, bila dia dah rasa dia penat, die berhenti. kita semua lalui benda sama hehe

zaitie hasnan said...

hahaha, ayat last sekali tu win..

Nazihah@Jiha said...

manusia dik..mmg begitulah :) kita ni perlu sabar jak..yg tentukan Allah swt.

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Hahahahaha..(^^,) sabar banyak banyak dik. We walk the same path but got on different shoes. Relax je.. Ada stalker jenis gigih, mmg suka ikut perkembangan org lain. That's proof you have a better life. xoxo.. =)