15 February 2014

This Is Not The End :')

Assalamualaikum.

Memandangkan besok aku dah nak balik kolej so hari yang ada nie, digunakan bersama encik cinta. Hari nie ronda Penang sakan. Mula mula pergi beli tiket bas dekat Jeti Bagan. Sebelum tu pun dia dah buat muka macam taik, entah kenapa, aku pun tak pasti. Adalah tu benda yang dia tak puas hati kat aku. Oleh sebab cuaca sekarang melampau lampau panasnya, kami decided untuk naik feri. Kalau ikut jambatan Pulau Pinang tu, balik balik rumah ja mak aku pun dah tak kenai mana anak dia, mana keling Perai haha. 

Sementara nak tunggu feri tu aku just perhatikan gelagat dia. Nak tergelak pun ada tengok perangai dia yang acah- acah merajuk tu. Sumpah wey, aku nak tergelak! Kang gelak tetiba orang kata gila pulak. Tak pernah pernah dia macam tu, sepatah haram tak cakap dengan aku, merajuk kata kau! Nak ditegur malas pulak, yelahh ego kan? haha. 

Dah naik atas feri, dia still diam. "Ehh melampau dia nie! Nak ja aku humban dalam laut tu, biar dimakan dek ikan bilis. Padan muka!" kata aku dalam hati, haha. Disebabkan malas nak panjang panjang cerita aku pun bersuara. Pujuk sikit sikit, makan lahh jugak. Alahh mana boleh dia nak merajuk dengan aku lelama, kempunan nanti beb! Haha. Inilah yang dipanggil gaduh gaduh manja menyampah, haha. 

Sesampainya di Penang dia ajak pergi BJ, Bukit Jambul. Entah kenapa. Maybe Queesbay dah selalu pergi kot, saja tukar angin pulak. Jalan jalan kejap, such a boring place, haha. Then kitaorang pergi Taman Belia. Mak aii keling buat parti dekat situ kot. Swimming pool pun penuh dengan diorang ja, haihh tak lalu aku nak terjun mandi sama. Kalau nak bawak family beriadah, berkelah ke, sesuai lahh kot tempat macam tu. Berbekalkan camera yang tergantung dileher, terhasil lah gambar gambar yang indah nie :)





*takda cermin, menatang nie pun jadilahh*

"Ada rezeki kita jumpa lagi. Awak, jaga diri, jaga kesihatan. Saya sayang awak Muhammad Izzul Safwan!! :')"

Thank you :)


5 comments:

Akeyla Azmi said...

piwittt piwittt hikhikhik

Izzati Jefree said...

alolo sweetnya lah hahaha

afzalsukasuki said...

hahaha muda2 ni kalau merajuk nampak comel.kalau dah tua bangka berjambang bagai merajuk siap juih2 lidah haa tu namanya nak makan kaki
:D

♥ Miss Simple ♥ said...

comel towl korang .. hehe ~_^

♥ Miss Simple ♥ said...

comel towl korang .. hehe ~_^