24 July 2013

Kawan Tetap Kawan.

Assalamualaikum.

Annyeonghaseyo. Semalaman aku tak tidur. Nak cakap tak mengantuk, mata pun dah tak larat nak buka tapi tetap tak boleh tidur. Mungkin banyak benda sangat kot aku duk pikir. Sebab tak boleh tidur, aku pun online pesbuk. Tetiba kawan aku tegur dekat chat. Terkejut kot sebab dah lama juga dia tak tegur kawan-kawan dia disebabkan seorang perempuan nie.




Dia bagitau aku yang dia dah clash dengan perempuan tu, haha. Well i already knew that this gonna happened. Whohoho jahatnya aku nie, kisah? Actually, this guy is my friend, classmate since form 1 until form 3, schoolmate until form 5 and after SPM we are workmate. 

Dia berkenalan denagn seorang hamba Allah nie time dekat tempat kerja dulu, maknanya perempuan tu pun kira 'kawan' aku jugak lahh (mata keatas, tangan di bontot). Ku kira panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengah hari. Ciss berperibahasa pula! Ada sedikit salah paham so jadi gaduh. Sebab apa gaduh tu aku malas lahh nak citer sebab tu bukan point aku hari nie.

I dunno what she did to my friend sampaikan dia dengar ja cakap perempuan tu. All of us dah berbuih-buih cakap dekat dia, he listened but just for awhile, (sigh) Now, they're break off and im so so soooo release because i know that he deserved someone better. 

So, point aku kat sini, when your friend tryin to give some adviced or a talk to you, please listen because it for your own good. Mana ada kawan yang sanggup tengok kawan dia merana melainkan ada sejenis makhluk yang lebih bodoh dari lembu. Kawan makan kawan. Apa takda makanan dah ke kat dunia nie sampai nak makan kawan sendiri. 

Sekian.


6 comments:

Rara Nasiha said...

Biasalah, terkadang manusia cepat taksub dengan cinta. Itu sampai lupa segala.

Syahidah Fadilah said...

wahh nice entri,, hehee terasa kena pulak dgn kisah hidup sy,,

Aida Ismail said...

Cinta memang boleh buat manusia jadi buta. That's why bila bercinta, dia tak nampak apa dah. Bagai dunia ni diorang yang punyaaaa. :D

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

kawan tetap kawan ..hehe

Mizz Aiza said...

kawan baik kita semestinya nak yang terbaik untuk kita.. tapi yang berlaku selalunya, sebab cinta kawan baik dilupakan..

pok nik said...

http://www.kembara-alam-aadk.blogspot.com