25 July 2013

Mood Rajin Sudah Datang

Assalamualaikum.

Well hi everyone. Aku tak tahu lahh apa benda yang dah merasuk aku semalam. Tetiba jadi rajin. Memandangkan raya dah nak dekat so perkara wajib buat ialah, mengemas! So semalam aku kemas-kemas bilik aku yang ala-ala tempat pembuangan sampah tu, kahkahkah.

Bilik anak dara bersepah? Itu bukan perkara yang pelik lagi, malah ia perkara biasa, haha. Well, bukan malas nak mengemas cuma bila kemas nanti bersepah balik, kan buang masa tu? Haha nampak tahap kemalasan aku? Memang malang lah lelaki yang berkenan kat aku tu. Tapi satu ja yang untung. Untungnya sebab aku kiut miut. Haha ayat penyata aku seperti mintak makan berus jamban. Opps! Puasalahh, kahkah.

Setiap kali kalau aku kemas bilik, mesti aku akan ubah kedudukan katil. Nampak? Gagahkan? Ubah katil sorang-sorang. Hmm aku terlalu sayangkan bilik aku nie. Rasanya aku lebih banyak menghabiskan masa dalam bilik nie walaupun bilik nie takda apa-apa yang menarik. Acano lahh bila aku dah sambung belajar nanti, kena kongsi bilik dengan strangers pulak tu, euwww!

Haa kalau korang nak tahu, aku memang tak suka kongsi-kongsi bilik nie, apatah lagi barang-barang aku. Bukan kedekut cuma bakhil ja. Haha bukan apa, orang nie ada macam-macam jenis. Kalau jenis yang pinjam barang orang pastu buat macam harta sendiri nie nak je aku bogelkan dia. 




Cuma mampu tunjuk ruangan ini ja, kahkah. Ruang lain tak cantik macam katil aku yang penuh dengan makhluk-mahkluk yang tak boleh bercakap tu. hihi

Sekian.


8 comments:

mirza syazwina said...

amboi bnyak nya peneman tidur tu,hehee :)

Mizz Aiza said...

akak pun tak suka share bilik dengan orang.. tapi masa sambung belajar dulu duduk hostel terpaksa juga berkongsi bilik dengan 3orang.. pernah juga bergaduh manja sebab ada je yang tak puas hati.. hehe.. akhirnya minta maaf balik..

SecretOfShaila said...

banyaknya bantal busyukkk die..^^

Lieya Yaya :) said...

amboii kemas dahh . hihi . comel jee slimut bunga2 tu . hihi

Nisha said...

^U^ Jom Join! 28 hadiah menarik! Top refferal akan mndapat Rantai Moustache dan HADIAH PILIHAN SENDIRI! Let's Join! :D http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/07/segmen-simple-giler-by-anis.html

afzalsukasuki said...

ok2 nampak sangat rajinnya..tapi bukan sekejap je ke?kihkihkih :D

Biasaya mood rajin cenggini time nak raya je kot :P

Amirah Pales II said...

lepas raya apa jadi? muahaha.. same here...

Aida Ismail said...

Akak pun tak suka kongsi bilik dengan orang. Takde privacy katenyee. Tapi bila dah went through zaman belajar, kongsi2 ni dah jadi perkara biasa pulak =.="