28 May 2013

Resepi Semudah ABC.

Assalamualaikum.

Annyeonghaseyo. Sejak-sejak cuti sekolah nie, wa telah diberi tugas untuk menjadi tukang masak tak berbayar dekat rumah nie. Yelahh umur dah pun 18 tahun (belum cukup bulan) kenalahh belajar masak. Kalau tak lulus tak boleh kahwin, hihi.

Semalam wa masak ayam masak kicap. Tapi hari nie wa masak special iaitu sup ayam. Ayam lagi? Ye memang! Dekat rumah nie kalau takda ayam tak lalu makan gamaknya -..-'
Nasib lahh muka nie comel sikit daripada ayam. Macam bagus ja boleh masak sup ayam kan? Hokalohh, at least wa reti masak dari kau orang tu. Nak goreng telur pun kena pakai helmet Arai lagi. Untuk keselamatan katanya. Puii.
Dah dah dah. Jom kita check it out bahan-bahan yang diperlukan untuk masak sup ayam.

 1. ayam. dah nama pun nak buat sup ayam, mestilahh kena ada ayam. 

 2. ubi kentang. tak kan nak masak seketul macam nie. potong dadu atau mengikut kreativiti masing-masing.

3. bawang besar. bawang putih. bunga lawang. kulit kayu manis. 

hasilnya selepas beberapa minit berlalu.



ini hasil terakhir sebelum selamat mendarat dalam perut. nampak macam untuk dua orang makan, tapi nie untuk wa makan sorang.

Thank you.


1 comment:

Siti fironika said...

hi..senang kan masak sup ayam..hehe..ok, sy follow awk ni...(firo_har)712