14 June 2014

Lalang.

Assalamualaikum.
Hello weekend !

Tengah lepak dalam bilik dengan roommate sambil layan lagu 'Tepi Sikit by Sleeq ft Joe Flizzow'. This is one of my favourite song. Kalau korang hayati lirik lagu tu korang akan faham. Dan aku tertarik dengan lirik "Ku cuba ada pendirian sikit tak boleh ke?" 

So apa kena mengena dengan tajuk entry aku kali nie? 'Lalang'? Senang cerita aku just nak share pasal orang yang berperangai seperti lalang ataupun nak lebih faham orang yang tak ada pendirian ! 

Maybe apa yang aku nak share dalam entry nie tak berapa nak sama dengan maksud sebenar lirik lagu tu tapi it is all about pendirian ! Well said, aku memang menyampah dengan orang tak ada pendirian nie. Bila dengan orang tu kau 'kipas' dia. Bila dengan aku kau 'kipas' aku. Hahahahaha memang sampah orang yang berperangai macam nie. 

Cubalah ada pendirian sikit! 

Jenis aku senang ja. Kau tak suka aku, kau pikir aku suka kau? Sorry to say lah bro. Two words. 'GI MAMPOS!' 

Last say, hidup nie kena ada pendirian. Jangan sampai orang pijak kepala kita dan jangan suka memijak sesama sendiri. Ada paham? 



7 comments:

Nazatul Nazurah said...

cool entry ^^ deep maksud disebalik lalang tu hehehe

♥ Miss Simple ♥ said...

haha .. awex cun kita garang .. ada mkna dalam tuh entry nieyh .. :D

Ana Lee said...

ok ok .. lalang xD

Nur Syuhaidah said...

I hate bila orang pijak kepala -.-

Cik Nadyya said...

i like this entry..
idup biar ade pndirian..

#adek laki sy suka sgt lagu nii ^^

aiman mania said...

hahahahahaa...two words "GI MAMPOS"
amboiii..siap bold lagi dua perkataan tuh..hahahahahaa....
lalang dalam entry nih jugak merujuk H I P O K R I T
T A L A M D U A M U K A

Ainur Ann said...

Deep . Nice sharing :D