16 September 2013

Hujan Emas DiNegeri Orang, Hujan Batu DiNegeri Sendiri.

Assalamualaikum.

A very good afternoon to all my beloved readers. Atudiaaaa, permulaan ayat dah serupa wakil rakyat nak bertanding, kahkahkah. Well well well sekarang aku dah dekat rumahku syurgaku iaitu di Penang! Alhamdulillah, ada jugak rezeki aku nak balik Penang sempena cuti hari Malaysia nie. Tiket bas semua full. Tiket nak balik Nogori pun full, tapi nasib aku dah beli siap2 time dekat Pudu hari tu. Tapi dapat tiket malam, dah sampai sana for sure pukul 2,3 pagi. Pastu pagi tu ada class pulak. Haihhh bala bala bala!

Ehh ehh terpanjang pulak intro aku. hikhik. Bukan selalu, ye idok? Entry kali nie, eden nak kobau kat ekau-ekau semua. Hokalohh nampak? Tak sampai sebulan duk tempat orang dah bertukar dialek aku, hihi. Padahal orang yang asal Nogori pun tak cakap macam tu. 

Dekat hostel aku, kami tak dibenarkan masak walaupun hostel tu macam apartment. Takut apa-apa terjadi lahh kot *sigh* Tapi pada lahh kan hari-hari nak makan nasik bungkus? Kalau nak jimat duit kena makan maggi. Cukup sebulan botak kepala aku boleh buat cermin -..-'

Selain berbeza adat, makanan tentunya sangat sangat sangat sangat berbeza. Sudah pasti makanan dekat Penang tak ada tandingan nya. Especially laksa Penang! Ommo, im craving for laksa Penang! :'( Kalau balik Nogori mesti aku akan teringat makanan dan tempat-tempat best dekat Penang. Evenndoe Penang nie tak besar mana tapi mana ada tempat yang boleh tandingi tempat kelahiran dan tempat kita dibesarkan. Betul tak? betul tak? Baik korang angguk, aku dah pegang kerusi nie! kihkihkih *joke*

Semepena Hari Malaysia nie, ramai jugak kawan-kawan sekolah aku dulu yang balik. So semalam having dinner kejap with le's girls. Pastu window shopping dekat uptown Perda. Walaupun kejap tapi enjoy jugak lahh, maklumlah lama dah tak jumpa member2. Masing-masing dah sambung study. Cuma best friends aku ja, aku belum sempat jumpa.




 pictures credit to : Azween :)

p/s: Malam nanti pukul 8 aku akan gerak balik Nogori. Doakan aku selamat sampai ye? Aminnn :)


6 comments:

AyaZuki said...

lapar laksa peneng la pulak T.T

Nur Najihah said...

makanan penang memang best,saya pun tgh craving laksa penang ni...

Yumida Huda said...

selamat bercuti n cuci mata
beznye kalau dpt layan laksa penang gak
amin. moga perjalanannya selamat sampai ke destinasi
kalau free, jemput LIKE post ni:

LIKE SINI

TQ :)

S.K.A said...

semoga slmat smpai =) duk negori pn best ape..pnh duk kt 3thun..ok la..

SYAH'IZZAT said...

ish skrng x elok kuar malam tau malaysia da bahaya skrng ni penjenayah bleluase :p

azimahshukor said...

aminnnnn