8 December 2012

Saya Gadis Lensa !

Assalamualaikum.

Hello people! Today is Saturday. Such a boring day. Tak sabar nak start kerja Isnin nie. Moga-moga semuanya berjalan dengan lancar. Haa tahu ke Aida kerja apa? Haha Aida kerja sebagai cikgu tadika Graduan Kecil dekat-dekat rumah Aida ja. Macam tak percaya ja im gonna be a teacher! Whoaaa. Tapi kalau dah berkerja dengan bebudak nie kena banyak bersabar lahh. Silap-silap lebam satu badan bebudak tu aku kerjakan kalau buas sangat, haha *evil laugh*

Aida memang minat jugak nak jadi cikgu nie, tapi bukan sebagai cikgu tadika lahh, hihi. Sementara nak tunggu result SPM keluar, Aida rasa nak kerja lain tapi yang tu ja yang dapat, terima jelahh. Plus gaji cikgu tadika nie bukan banyak pun, RM 600 ja. Memandangkan gaji dia yang agak tak lumayan, rasa berat hati jugak nak terima kerja tu. Tapi takpe lahh, kerja tu bukan nya susah sangat pun, plus boleh balik awal. Dekat dengan rumah pulak tu. Korang doakan semoga Aida dapat pikul tanggungjawab tu dengan sempurna okay ? :) *hug*

By the way, nampak gambar sebesar anak gajah dekat bawah nie? haaa. ini lah hobi Aida di waktu lapang. Aida jenis yang tak boleh tengok kamera, haha. Aida suka sangat bergambar. Tapi tak pernah lagi terpikir sampai nak jadi model cover girl, cover majalah ke hape. Tapi kalau dapat rezeki dan peluang teringin jugak, hihi. Comel tak? *blushing*


Cuba tengok muka-muka nie? haha ada kelayakan menjadi guru ke? hihi.

Thank you.


3 comments:

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Luhan's wifey said...

Visit n follow .. Nice blog :)

outbound malang said...


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....