4 November 2013

Masanya Akan Tiba.

Assalamualaikum.

Annyeonghaseyo. Hi hello. Agak lama aku tak update blog kan? Well sekarang nie agak busy dengan study. So takda masa sangat nak update blog. Kalau update pun ada ke yang nak membacanya? haha. Actually aku tak ada idea nak update pasal apa, tapi aku tak nak blog nie nampak macam kosong, sunyi je.
Aku baru ja lepas baca the latest entry dekat blog akak Irene Nadia pasal Baby Medina. Kalau korang nak tahu lebih lanjut just click dekat link yang tertulis 'Baby Medina' tu :)

Seronok sebenarnya baca blog akak Irene nie. Aku mengikuti perkembangan blog beliau dari dia single, menjadi tunangan orang, sampai lah dah kahwin dan sekarang yang sudah pun bergelar ibu kepada Fiska Medina. 

Bila tengok video yang beliau dan suami record khas buat Medina, tetiba rasa macam "Alahaiii, tak sabarnya nak kahwin. Tak sabarnya nak dapat baby girl yang secomel itu" bhahahhaa gatal pulak aku nie. Well itu lumrah sebagai manusia. Ingin dicintai, ingin berkahwin, ingin punya anak-anak dan family yang happy together here after kan? But the problem is, im just sweet 18. Maybe its to early for me, hahahaha. Eh tapi sekarang nie dah terlalu ramai orang kahwin muda nak-nak pulak umur sebaya aku nie.

For the truth is im already ready to get marry but im not yet ready to take responsible as wife either mother! Bukan senang nak menggalas tanggungjawab sebagai isteri sebenarnya. Budak mentah macam aku yang baru nak kenal dunia nie memang banyak sangat benda yang perlu aku belajar. Tapi tak kisah lahh bila pun aku akan berkahwin. Yang penting aku just nak tamatkan study aku, dapat kerja bagus-bagus, beli kereta, rumah besar, tolong mak pak aku, adik-adik aku baru pikir pasal kahwin! Hmm baguskan aku nie? *usap kepala sendiri* hahaha

Ramai remaja yang seusia aku tak kurang juga yang masih bersekolah tu, yang mak pak masih belikan seluar dalam tu pun dah pandai berpakwe, makwe bagai. Aku yang dah nak masuk 19, tahun depan nie pun belum ada calon. haha. Yeahh sometime tak dinafikan memang bosan, cemburu tengok orang lain ada pakwe, boleh keluar dating. tapi aku cuma nak jaga hati dan perasaan daripada disakiti oleh orang-orang yang tak sepatutnya. Tak da couple, tak sakit hati, betul tak? Haha tak payah nak rindu-rindu bagai. 

Tapi sapa-sapa yang rasa dia single tu jom add saya kat fb : Asyiffa Aida (sempat lagi promote) bhahaha!


"Dia tak perlu kaya. Dia tak perlu kacak. Cukup sekadar menjadi teman kala suka dan duka. Sentiasa menghiburkan hati kala lara. Mampu buat aku tertawa. Semoga Yang Esa menemukan aku dengan 'dia' suatu hari nanti. Aminn"

Sekian :)


6 comments:

syana mizwateva said...

jodoh itu perlu di cari tapi tak perlu dikejar..insyaAllah akan tiba masanyaa dik..All the best! :)

Puan Gojes said...

inshaAllah awak, masanya akan tiba jua untuk awak :) bila terdetik di hati awak, dia la mr. right awak, masa nya sudah tiba :) tidak seminit, dua minit, saat pasti masanya tiba :D

Mazni Munawar said...

InsyaAllah kalau masing2 dh bersedia Allah akan hantarkan jodoh yg baik2 :D btw akak ni comel, jap lagi adela tu laki yg hantar minang hihi

Niena Reen said...

hah macam yg kak mazni ckp, akak memang comel. hahaha. and btw, tak apa. akan tiba waktunya nanti. 'dia' akan datang pada waktu yang tepat yg sudah Allah tentukan. :)

ikhwan yusuff said...

InshaaAllah jodoh pasti dipertemukan sautu hari nanti..:)

moga dipertemukan jodoh yg terbaik!!^0^

Super Girl said...

inshaAllah oneday :)